Workshops | Pasen

workshop pasen

Met deze decoraties haal je de paassfeer in huis! Dit jaar niet alleen bloemstukken maar ook paashangers stippen, een string-art figuur maken en een workshop waarbij je verschillende paasdecoraties gaat maken. Keuze genoeg dus!

Individueel inschrijven? Kijk voor de data in de agenda of neem contact met ons op. Ben je met een groepje van minimaal 4 personen dan kunnen jullie ook zelf een ochtend, middag of avond plannen in onderling overleg.

Paaskrans met een groot ei in het midden: echt een blikvanger in huis! De basis voor dit mooie paasstuk is een styropor ei wat je gaat bekleden met appelblad. Daarna ga je een oasekrans helemaal naar eigen smaak opmaken met groen, bloemen en natuurlijk versieren met paasdecoraties zoals eitjes, veertjes en kippetjes. De materialen en bloemen kunnen afwijken van het voorbeeld.

Paasstuk op plank: wil je de paas-tak dit jaar niet in een vaas zetten maar er echt een spektakelstuk van maken? Dan is deze workshop super gaaf! Je gaat 2 kartonnen eivormen bekleden met materiaal naar keuze (wol, sisal of jute). Deze “eieren” ga je bevestigen aan een bakje waar je oase in komt. Nu ben je klaar om het stuk op te gaan maken met paas- of bloesemtakken, ander groen , bolletjes en verse bloemen. Ook dit stuk maken we af met paaseitjes, veertjes en kippetjes. De materialen en bloemen kunnen afwijken van het voorbeeld.

Duur: ca. 2 – 2,5 uur, kosten: paaskrans € 32,50 p.p. incl. schaal en het paasstuk € 28,50 p.p. incl. plank. Alle materialen, koffie/thee en wat lekkers zitten bij de prijs in.

Paashangers stippen: Hoe leuk is het om straks in de paastak je eigen gestipte paashanger te hangen? Ik zeg super leuk! Tijdens de workshop ga je een set van 12 hangers stippen. Je kan kiezen uit ronde hangers (doorsnede 4,5 cm) of bloemenhangers. De hangers zijn voorzien van een laklaag waardoor je ze makkelijk kan bewerken. Met porseleinverf gaan we de stippen maken op de hangers. Duur ca. 2 – 2,5 uur, kosten € 27,50 p.p. inclusief alle materialen en koffie/thee met wat lekkers.

String-art figuur Pasen: een string-art figuur, ook wel spijkerkunst genoemd, heb je echt een super leuke decoratie voor Pasen in huis. Het houten paneel is ca. 30 x 40 cm. Op dit paneel ga je met behulp van een sjabloon een figuur spijkeren. Je kan kiezen uit verschillende figuren en ook het paneel kan in verschillende kleuren geverfd worden. Daarna ga je met touw het figuur vorm geven. Door het gebruik van verschillende kleuren (zie het paasei) krijg je een dieptewerking in het figuur. Duur ca. 2,5 uur, kosten € 26,50 p.p. inclusief alle materialen en koffie/thee met wat lekkers.

Paasdecoraties: tijdens deze workshop ga je verschillende paasdecoraties maken. Een leuke paasslinger van paashaasjes. Deze slingers is ca. 2,60 meter lang en er zitten ca. 13 paashaasjes aan. De kleurencombinatie mag je uiteraard zelf bepalen. Het paaspaneel is ook een onderdeel van deze workshop. Op het paneel ga je een paasfiguur verven met behulp van een sjabloon. Daarna mag je het paneel verder decoreren met lint, touw en andere materialen. Pasen zonder chocolade kan natuurlijk niet ;-)! Daarom ga je ook een glazen pot met deksel decoreren met diverse paasstickers. Uiteraard ga je naar huis met een gevulde pot! Tot slot mag je nog een aantal eieren decoreren naar keuze. Dit kan zijn met touw, katjes of met veertjes. Veel leuke technieken in één workshop!

Duur ca. 2 – 2,5 uur, kosten € 29,50 p.p. inclusief alle materialen en koffie/thee met wat lekkers.

paasdecoraties

Individueel inschrijven? Kijk voor de data in de agenda of neem contact met ons op. Ben je met een groepje van minimaal 4 personen dan kunnen jullie ook zelf een ochtend, middag of avond plannen in onderling overleg.